Fadderbikupa

En viktig ekosystemtjänst

Grubbströms Bigårdar erbjuder intresserade företag att göra ett hands-on miljöarbete genom att köpa ett fadderskapför ett bisamhälle.

 

Ett bisamhälle jobbar i en radie av 2-3 km ifrån kupan. Ett normalt bisamhälle består av ca 50 000 individer som alla jobbar mot samma mål. Samhällets överlevnad.

 

Utan denna ekosystemtjänst som bina gör när de besöker blommor och pollinerar dem skulle vi människor gå under. Tack vare dem får  vi 1/3 av alla tuggor vi tar, eller ca 80 % av våra odlingsbara grödor.

Är ni intresserade av en fadderkupa till ert företag? Eller vill ni veta mer?

 

Kontakta mig så berättar jag mer.

Grubbströms Bigårdar fixar det åt er

 

Grubbströms bigårdar står för all skötsel av bisamhälle och kupor. Kupan kan målas i färger som speglar er logga, om så önskas. Har ni ingen möjlighet att ha kupan i anslutning till ert företag så hjälper vi naturligtvis er med en lämplig uppställningsplats. Den honung som ert/era faddersamhälle/-n samlar får ni levererad till er och kan ha i företagets lunch/fika-rum eller att ge som present vid kundbesök för att visa att ni gör en konkret miljöinsats. Föreläsningar och bisafari för intresserade, går också att ordna.