Info

Hur det började sig?

 

Hösten 2011 satt jag o Sofia i vår lägenhet och funderade på vad i djuhållnings-, och odlingsväg kan hålla på med när vi bor i lägenhet.

Biodling! Vi börjar med biodling. Sagt och gjort så anmälde vi oss till en nybörjarkurs hos Borås biodlarförening.Kursen började våren 2012 och i maj samma år köpte vi våra två första bisamhällen. Sedan dess har det bara snurrat på. 2013 blev jag (Petter) invald i styrelsen för Borås biodlarförening.

2014 fick jag gå en utb på SLU och bli bitillsynsman på Länsstyrelsen.

2016 startade jag en enskild firma och började expandera biodlingen. Tyvärr drabbades jag moppeburna vandaler den hösten. Av 14 samhällen överlevde 5. Därför blev 2017 ett mellanår för att hitta motivationen igen. Men nu, vintern 2019 är jag tillbaka. Nya företagskunder som vill bli faddrar hör av sig och föreningsmässigt bjuds det nya utmaningar på distriktsnivå.

 

 

Medlem i Svenska Bin

 

Svenska Bin är en förening som jobbar för att stärka Svensk honung som varumärke och få fler att få upp ögonen för hur nyttig och god svensk honung är. 2018 gjorde Svenska Bin det möjligt för alla svenska biodlingsföretag och biodlare att bli medlemmar. Det var Grubbströms Bigårdar inte sena att nappa på. Svenska Bin är en utomordentligt duktig förening för att stärka den svenska biodlingen,

Marks Bostads Ab

Marks Bostads faddersamhälle står i deras bostadsområde på Hedbo i Skene vid en stor och fin maskrosäng.

Riksbyggen Borås

I en trevlig liten skogsdunge hos Brf Svärdsklingan står en bikupa och jobbar på att pollinera Trandared i Borås.